Acquisitie - Creativiteit - Direct Mail

100% respons met een direct mail zónder adres?

21/12/2016

Een vernieuwende aanpak voor adressering en bezorging scoort verbluffend

What3words_feature

 

Het merk en de markt

What3Words is een Engelse start-up voor geolocatie-diensten. Het bedrijf ontwikkelde een revolutionair systeem om élk punt op aarde perfect localiseerbaar te maken voor postdiensten. Zeker in ontwikkelingslanden is dit een probleem omdat daar geen doorgedreven postcodesysteem is zoals in de meeste Westerse landen. Maar ook daar kan een fout in de adressering voor problemen zorgen.

De oplossing van What3Words is (in de uitvoering) eenvoudig. De wereld werd gedigitaliseerd in vakken van 3 bij 3 meter. Elk vak kreeg een adres van drie woorden. Het Muntcenter in Brussel heeft bijvoorbeeld de adrescode october.donor.outlined. In totaal zijn er 57 triljoen combinaties van 3 woorden. Via een scanningssysteem leidt de gps de postdiensten feilloos naar het juiste adres.

 

De strategie

Voor What3Words ligt het grootste potentieel in landen met een minder goed uitgebouwd postaal systeem. Daarom werd Afrika als testmarkt verkend. De nationale postmeesters van 8 Afrikaanse landen moesten overtuigd worden om kennis te maken met dit ongewone systeem. De grootste uitdaging was om de betrekkelijke eenvoud van de 3 woorden over te brengen. Want het lijkt zó eenvoudig dat het bijna niet realistisch lijkt. Zeker in een land waar steden en dorpen geen straatnamen, laat staan huisnummers of postcodes hebben.

Daarom gebruikte het merk een slimme aanpak: overtuig de doelgroep door de praktische toepassing ervan.

What3words_feature3

De communicatie

Acht Afrikaanse CEO’s van het nationale postbedrijf kregen een heel eenvoudige brief. Visueel gepersonaliseerd op het land van bestemming. De boodschap was eenvoudig: ‘deze brief is bij u gekomen zonder klassiek adres of postcode. Dat betekent dat elke plaats in uw land perfect bereikbaar is. En dat betekent enorme mogelijkheden voor levering van levensmiddelen, medicijnen en urgente hulp’. Kortom: de dienstverlening werd bewezen in de communicatie zelf. De perfecte deuropener voor een vervolggesprek.

De resultaten

Alle 8 postmeesters gingen in op de uitnodiging van What3Words. Een mooi bewijs dat digitale innovatie en gepersonaliseerde direct mail een perfecte match zijn.

Henny Van Gerwen
Henny Van Gerwen

Van Gerwen & Vader

Gerelateerde Cases:

IKEA stuurt eerste Direct Mail die je in de oven kunt stoppen

...
Lees verder

Roth & Ramberg Photography: DM

...
Lees verder

Direct mail slaat de brug naar innovatieve marketing. BBDO en Microsoft nodigen marketeers uit met unieke mailing

...
Lees verder
Al onze Cases