Branding - Direct Mail - Gezondheid

Anchor Milk verstevigt gebroken armen én zijn imago via direct mail

10/02/2017

Het merk en de markt

Anchor Milk is een grote zuivelproducent in Nieuw-Zeeland. Het merk zet in op kwaliteit en op een breed assortiment. Zo zijn er maar liefst 10 varianten – voor elke consument is er dus een melk die bij hem past. Zoals in elke markt voeren A-merken een hevige strijd met private labels en huismerken. Onderscheid creëren en de juiste merkbeleving scheppen is dus van het allergrootste belang.

 

 

De strategie

Met deze campagne wilde Anchor de calciumrijke melkvariant ondersteunen. Er werd echter niet gekozen voor een productcampagne maar een strategie waarin de consument de hoofdrol speelde. De doelgroep was bijzonder: kinderen die iets gebroken hadden. Calciumrijke melk is voor hen immers belangrijk voor een snelle botaangroei. Deze pechvogels (ongeveer 60 per dag) kregen een gepersonaliseerd gipsverband én zes weken gratis Anchor calciumrijke melk. Uiteraard moest dit voor een viraal (Facebook)effect zorgen maar direct mail speelde een belangrijke rol in deze multimedia-aanpak.

 

De creatieve oplossing

Kinderen die een arm gebroken hadden, konden zich (via de ouders) registreren op een speciale website. De actie werd aangekondigd via brede media en de spoedafdeling. Op de site kon je je gipsverband personaliseren met jouw röngtenfoto of met een standaardfoto. In het direct mailpakket zat bovendien een barcode die je op het gipsverband moest plakken. Door je verband mét code te scannen aan de kassa, kon je bovendien gratis Anchor melk kopen. Direct mail was dus onmisbaar in de campagne. Het spreekt voor zich dat de kinderen het gepersonaliseerd gipsverband massaal via Facebook verspreidde. En zo het imago van Anchor verstevigde.

 

 

Het resultaat

Binnen 48 uur registreerden zich 122 kinderen met een gebroken ledemaat. Tijdens de campagne meldde zich 63% van de groep kinderen met een breuk, zich aan. De Facebook pagina van Anchor explodeerde: + 3154%

 

Lach je een breuk met het casefilmje :

Henny Van Gerwen
Henny Van Gerwen

Van Gerwen & Vader

Gerelateerde Cases:

Stop Darmkanker – Dear Brad Pitt

...
Lees verder

Slimme huis-aan-huis en dm zorgen voor 120% omzetgroei bij lokale apotheken

...
Lees verder

Hoe een Direct Mail hielp om gele koorts en malaria uit te roeien

...
Lees verder
Al onze Cases