Acquisitie - Automobiel - Branding - Creativiteit - Dimensional Mail - Direct Mail - Doelgroepselectie & data

Audi. Eerste Direct mail die gebruikt maakt van GPS.

24/02/2014

Met de Cube trekt Audi het merkmotto ‘Voorsprong door Techniek’ ook door naar het benaderen van potentiële klanten.

De Cube is namelijk de eerste Direct Mail ooit die gebruik maakt van GPS-technologie. Door op de startknop van de Cube te drukken, begint het aftellen voor een proefrit in de vaandeldrager van het Audi-gamma: de innovatieve A8.
De Cube van Audi wordt bij een zeer select aantal personen in Nederland afgeleverd. Deze fraai uitgevoerde zwarte ‘box’ beschikt over een aluminium startknop. Een dergelijke knop is ook in diverse Audi-modellen te vinden, waaronder de Audi A8. Door op de startknop te drukken, start een ‘countdown’ van 90 minuten. Deze wordt zichtbaar gemaakt op het LED-display dat in de Cube is geïntegreerd.

Via deze link  is precies te zien hoe de intrigerende Audi Cube werkt:

3,2,1…
De Cube van Audi maakt gebruik van GPS-technologie. Door het GPS-signaal dat de Cube uitzendt, is het adres waar hij zich bevindt te traceren. Op het moment dat de countdown wordt gestart, vertrekt een Audi A8 naar dat adres. Als het aftellen is afgelopen, verschijnt de aanduiding A8 op het display. Op hetzelfde moment staat ook de Audi A8 voor de deur. De ontvanger van de Cube mag vervolgens instappen voor een proefrit van 24 uur.

Internationale campagne

De Audi Cube beleeft zijn wereldpremière in Nederland. Later wordt de exclusieve Direct Mail met GPS-technologie ook gebruikt in andere Europese en Aziatische landen.

Bron: Audi Nederland

Avatar
Guest Blogger

Gerelateerde Cases:

Calor powered fork-lift trucks – Magic Dumbbell

...
Lees verder

Makro’s Cooking World. Nieuwe klanten werven met huis-aan-huispostkaart

...
Lees verder

Amnesty International: Een kaars tegen wapenexport

...
Lees verder
Al onze Cases