Acquisitie - Direct Mail - DM Sellers - Financieel

Birla Sun Life – Een financiële rozenkrans in de brievenbus doet wonderen

02/09/2014

Het merk
Birla Sun Life  is een Indiaase financiële dienstverlener. Het is een privaat bedrijf dat de challenger wil zijn in de sector. De communicatie is daarom altijd onorthodox voor de financiële sector en speelt vaak in op de cultuur van het land.

De markt
De Indiaase consument vertrouwt op de overheidsbanken en verzekaars die echter zeer weinig rente geven. Birla Sun Life wil een vernieuwend maandspaarplan lanceren dat flexibiliteit, zekerheid én rendement combineert. De onbekendheid met het nieuwe concept is de voornaamste drempel.

De strategie
Birla Sun Life moest impact creëren, een nieuw product uitleggen én respons genereren. Als insteek werd gekozen om niet de productvoordelen in de verf te zetten maar voor een heel menselijke emotie: hoop. We hopen en bidden dat onze spaargeld het goed zal doen. Birla Sun Life voegde daar aan toe: neem je lot in eigen handen en bepaal zelf hoe goed je spaargeld het doet dankzij een maandspaarplan. Een gedurfde strategie in land waar religie diep geworteld is in de samenleving.

De communicatie
Complexe producten vragen om een uitleg op papier. Daarom koos Birla Sun Life voor direct mail. De impact kwam van een bijzondere vorm. Het stuurde een gebedssnoer op dat de werking van het maandspaarplan heel visueel uitlegt. Het snoer telt twaalf gekleurde kralen die elke een maandelijkse storting symboliseren. Met als belofte ‘your financial prayers may not go unanswered over the course of your lifetime’.

Op het bijgevoegde kaartje staan ludieke ‘financiële gebeden’ die je kunt proberen maar ze zullen nooit zo goed helpen als een maandspaarplan van Birla Sun Life. Kortom, communicatie die niemand onberoerd laat en dat is de doelstelling van one-to-one communicatie.

jpg

De resultaten
Er werden 16.000 gebedssnoeren opgestuurd in acht Indiaase steden. De respons lag tussen de 2,5% en 5,8%. Als resultaat van de actie werd er voor 15 miljoen Rs belegd in maandspaarplannen.

Henny Van Gerwen
Henny Van Gerwen

Van Gerwen & Vader

Gerelateerde Cases:

Corona Direct realiseert direct sales met Direct Mail

...
Lees verder

Scotiabank stimuleert online banking via de brievenbus

...
Lees verder

Nieuwe klanten aantrekken met In-Home Advertising: 4 succesvolle campagnes

...
Lees verder
Al onze Cases