Acquisitie - Automobiel - Direct Mail

BMW: voldoende leads?

08/06/2017

BMW verviervoudigt bezoekersaantal van zijn Open Deur met … een kwartet-spel

 

Het merk en de markt

BMW behoeft natuurlijk geen introductie. Het merk stond op de Oostenrijkse markt voor een enorme uitdaging. BMW brengt met vaste regelmaat nieuwe modellen of nieuwe versies van bestaande modellen uit. Maar dat doen de directe concurrenten natuurlijk ook. Hoe zorg je in een hyperconcurrentiële markt met constante productvernieuwing voor voldoende leads?

 

 

De strategie

Een update of de lancering van een wagenversie wordt merkwaardig genoeg vaak heel klassiek gecommuniceerd. Een fraaie folder, met luxueuze fotografie en ronkende copy moeten de kwaliteit van de nieuwe modellen kracht bijzetten. Uiteraard is dat voor de vergelijkende consument niet echt verrassend. Daarom besloot BMW zijn nieuwe gamma op een andere manier bij de consument te brengen. Wie verschillende modellen wil vergelijken, heeft behoefte aan twee dingen: overzicht en duidelijkheid. Beide kwamen samen in een bijzonder creatief idee: een spelkwartet.

 

De communicatie

BMW stuurde via een doordachte segmentatie enkele kwartetkaarten van de nieuwe BMW-modellen naar klanten en prospecten. Op elke kaart stond een tech & spec beschrijving van een nieuw of vernieuwd model. De klant kon het volledige kwartet – en dus een overzicht van de volledige BMW-vloot – krijgen door een bezoek aan de dealer. De productinformatie werd dus op een andere manier gebracht – en kreeg door het speelse formaat erg veel aandacht. Bovendien zat bij het spelkwartet in de mailing een antwoordkaart waarmee je meer informatie over een bepaald model kon aanvragen. Het thema lag bovendien perfect in lijn met het bekende ‘Freude am Fahren’-communicatiethema van BMW: ‘Aus Freude am Spielen’.

 

 

De resultaten

Het kwartetspel bleek een echt collector’s item én een uitstekende reden om de BMW-garage te bezoeken. Dat blijkt uit de stormloop tijdens de Open Dagen. Het bezoekersaantal lag 4x zo hoog als verwacht en het aantal informatieaanvragen was liefst 29% hoger dan bij de vorige actie.

 

Henny Van Gerwen
Henny Van Gerwen

Van Gerwen & Vader

Gerelateerde Cases:

The First Instant Direct Mail

...
Lees verder

Engelse humor overtuigt rijke Zwitsers om hun Duitse wagen vaarwel te zeggen

...
Lees verder

Before you experience amazing, hear amazing

...
Lees verder
Al onze Cases