inspiring-cases-in-home-advertising
Direct Mail - Financieel - FMCG - Food - Huis aan huis

De creatieve mogelijkheden van In-Home Advertising: 4 inspirerende cases

24/04/2019

Het is niet eenvoudig om bij de zoveelste promotie, seizoensactie, koopjesperiode, lancering van een product of opening van een nieuw filiaal origineel én creatief uit de hoek te komen. Uw belangrijkste bezorgdheid bij de opstart van die campagne? Een impact nalaten bij uw doelpubliek.  In deze blogpost tonen we u de voordelen van In-Home Advertising om creatief uit de hoek te komen.

 

Het creatief kantje van In-Home Advertising

Maak slim gebruik van data en doelgerichte targeting

We leven in een ‘Big Data’-wereld, zet die kennis, uit uw eigen database of het data-aanbod van bpost, dus slim in. Enkel zo zal u als relevant ervaren worden. De brede waaier aan targetingopties zorgt ervoor dat uw boodschap echt van toepassing is voor uw gekozen doelgroep. Wist u dat 50% van het succes van uw campagne afhangt van een goede targeting?

 

Richt uw campagne op een specifieke geografische doelgroep. Laat uw boodschap in een straal van 10 km rond uw point of sales in de brievenbus bij uw klanten of prospects belanden. Ga voor socio-demografische targeting en verspreid een boodschap rond ‘maaltijdboxen’ enkel naar gezinnen met kinderen om hen te vertellen over de tijdbesparende voordelen. Zet u een nieuw merk van verzorgingsproducten in de markt? Dan is data over levensstijl van goud waard. Zo kan u uw boodschap op de keukentafel laten belanden van mensen die geïnteresseerd zijn in wellness, gezond leven en verzorging.

 

Vul het formaat opvallend in

U stapt naar de brievenbus en trekt het luikje open. Een tweetal omslagen met een venster, een weekblad waarop u geabonneerd bent en ‘oh, wat is dat?’ een felrode A5 omslag. De kans is groot dat u het meest benieuwd bent naar de inhoud van die rode envelop, niet? Een goede In-Home Advertising campagne springt in het oog en valt op in de brievenbus én op de keukentafel achteraf. U kunt opvallen door zowel het formaat (postkaart, brief, folder, catalogus, magazine,...), als de verpakking (fel gekleurde omslag, gouden envelop, glanzende folie,...).

 

Kies voor een origineel design

Dankzij een goede targeting en de opvallende omslag of het originele formaat hebt u de aandacht van de consument, nu is het de kunst die vast te houden. We gaan er prat op dat een teaser uw klant nieuwsgierig maakt om de de enveloppe te openen of om verder te lezen. Uw mailing extra in de verf zetten? Geef uw catalogus bijvoorbeeld een luxueuze uitstraling op glanzend papier, uw consument gaat zich hierdoor ook belangrijker voelen en dat nodigt de ontvanger uit om te blijven bladeren. Of speel met insnijdingen, zo kan u ervoor zorgen dat coupons eenvoudig te gebruiken zijn.

 

Bedenk een creatief concept

Maak van uw In-Home Advertising een echte experience voor de consument en speel in op emoties. Haal uw inspiratie uit top topicals en belangrijke sleutelmomenten in het leven van de consument. Verras uw doelpubliek met een stevige folder die ze kunnen omvormen tot een VR-bril. Staat u met uw merk op de zomerfestivals? Voeg een zomerkalender toe aan de Direct Mail met daarop alle evenementen waar u als merk aanwezig bent.

 

Creatief gebruik van In-Home Advertising: de best practices

Om u ervan te overtuigen dat echt veel mogelijk is, volgen hieronder enkele inspirerende voorbeelden op verschillende In-Home Advertising formaten.

 

Redbull boost toerisme met postkaart

Redbull laat met regelmaat van de klok spectaculaire beelden op de wereld los. Zo maakten ze een video met een freerunner die de mooiste plekken van Brugge liet zien vanuit een ongewoon perspectief. Met de boodschap ‘What tourists don’t see’ verspreidden ze deze video online. Om een extra laag aan de campagne toe te voegen werd nadien een postkaart gestuurd naar elke Bruggeling met daarop ‘Brugge al eens uit deze hoek bekeken? Zo zag je die scone nog nooit.’. Een boost voor het merk én voor de West-Vlaamse stad. Een mooi voorbeeld van hoe online en offline elkaar versterken.

Een postkaart lijkt op het eerste zicht misschien niet de meest spectaculaire vorm van Direct Mail, maar ook hier zijn de creatieve mogelijkheden talrijk. Het is een medium waarop u erg eenvoudig, zonder overbodige informatie, een duidelijke boodschap kunt delen. Het is compact en verdient dus al snel zijn plaatsje op de koelkast.

Tip: als u er een QR-code aan toevoegt, kan u een website met bijkomende informatie linken en eenvoudig de bezoekers van uw website tracken.

 

KBC spreekt zowel ouders als jongeren aan met opvallende poster

KBC stuurde naar ouders van jongeren tot 16 jaar een mailing over hun jongerenapplicatie K’Ching. Ze wilden de ouders aansporen om hun kinderen een eerste keer te laten kennismaken met een bank en een jongerenrekening te openen. De boodschap voor de jongeren richtte zich vooral op de coole applicatie en het zelf leren bankieren. De kleurrijke poster sprong in het oog, het opvallende design liet ook voldoende plaats voor alle nodige informatie. De timing van de Direct Mail was ook perfect: tijdens de zomer. Dat de jongeren, door het downloaden van de app, ook kans maakten op gratis festivaltickets was het perfecte duwtje in de rug.

Het posterformaat is ideaal om al uw informatie een plaatsje te geven en langer bewaard te worden.

Tip: Geef uw poster een tweede leven. Bedruk de achterkant met iets nuttigs: een spelletje, (verjaardags)kalender, … zodat uw campagne langer meegaat en uw merk top of mind blijft.

 

Colruyt scoort met mijlpaalkaartjes

Supermarktketen Colruyt stuurde een Direct Mail naar kersverse ouders. Een trend onder jonge moeders zijn de mijlpaalkaartjes, waarbij via sociale media een foto gedeeld wordt van hun baby met een postkaart ‘1 maand oud’ of ‘ik heb voor het eerst doorgeslapen’. Colruyt speelde hierop in met een omslag gevuld met gelijkaardige postkaartjes met daarop grappige boodschappen en telkens een kortingscode voor een gelinkt product. Daarnaast was er ook een actiewebsite waarop tal van tips, kortingen en voordelen gedeeld werden voor jonge ouders.

Wie kiest voor een gesloten omslag, heeft heel wat mogelijkheden. U hebt de ruimte om uw doelgroep voldoende informatie te bezorgen, geeft al een eerste trigger en u kunt een sample toevoegen.

Tip: De grootste garantie op het openmaken van de envelop? Als de omslag wat dikker aanvoelt - door bijvoorbeeld een sample of kaartje- is zowat iedereen geneigd om de envelop te openen. Vergeet ook zeker niet om de achterzijde van de envelop te gebruiken om een boodschap of beeld op te plaatsen.

 

Nivea inspireert met zomerse catalogus

Nivea is al generaties lang een populair merk voor lichaamsverzorging. Een deel van het gamma is erg afhankelijk van de seizoenen, zoals bijvoorbeeld de zomerproducten (zonnemelk, aftersun,...).  Hun zomercatalogus kreeg als titel ‘Hello feel good summer’ mee, met als inhoud de ideale mix tussen promoties mét gepersonaliseerde kortingsbonnen en tips om uw huid en haren tijdens de zomermaanden goed te beschermen. Via dit format kunnen ze zich echt als expert in de markt zetten. Het bijkomende voordeel van de catalogus? Alles wat erin te zien is, kan ook aangekocht worden.

Een catalogus is terug van nooit weggeweest. U kan er niet alleen uw promotionele acties in kwijt, u hebt ook de ruimte om uw doelgroep te inspireren en uw expertise te delen.

Tip: trek uw catalogus breder dan louter productinformatie. Als uw catalogus een seizoen lang moet meegaan, kan u er best kwaliteitsvolle content inzetten die onrechtstreeks verwijst naar uw producten. Zo wordt uw catalogus langer bewaard, later opnieuw ingekeken en hebt u er een smooth product push bovenop.

 


Dit was slechts een kleine greep uit onze creatieve inspiratiepool. Benieuwd naar de andere voorbeelden? De experten van bpost media inspireren u graag verder. 

Emma Declerck
Emma Declerck

Gerelateerde Cases:

Nieuwe klanten aantrekken met In-Home Advertising: 4 succesvolle campagnes

...
Lees verder

Inspelen op de verwachtingen van uw klanten: zo doet u dat

...
Lees verder

Gebruik coupons en vier andere manieren voor een betere conversie

...
Lees verder
Al onze Cases