Kanaal - DM Sellers - Gezondheid - Online-Offline - Sectoren

Direct mail helpt de jeugd meer bewegen

27/01/2016

Change4Life is een educactief programma van het Engelse ministerie van gezondheid. Deze campagne moest een gezondere levensstijl voor jongeren stimuleren. Het percentage zwaarlijvige kinderen is immers bijzonder hoog door een passieve levensstijl. Het probleem was dat de ouders de ernst daarvan niet inzagen én dat het niet eenvoudig is om kinderen meer te laten sporten.

De strategie
Scholen zijn een belangrijke beïnvloeder en de ideale partner om kinderen meer te laten bewegen. Daarom werden zij ingeschakeld om de ouders te overhalen hun kind op een speelse manier te laten bewegen. Omdat kinderen veel voor de buis zitten, werd dat als activatiemedium gekozen. Disney was de partner van het Change4Life-programma. Het entertainmentmerk bouwde in zijn tv-formats ‘beweegmomenten’ in: korte ‘Shake Ups’ van 10 minuten die de ouders met hun kinderen voor de tv konden doen. Een leuke manier om te bewegen en de actie liep tijdens de vakantie: een periode waarin kinderen sowieso meer naar tv kijken.

Change4Life

De creatieve oplossing
Change4Life koos voor direct mail om de leerkrachten te overtuigen. Zij konden pakketten aanvragen met educatief materiaal om mee te geven aan de ouders. Papier is een goede manier om veel informatie over te brengen zoals bij het belang van bewegen voor kinderen het geval is. Daarnaast was er online een wedstrijd waarbij kinderen teams konden samenstellen en tegen andere teams gingen wedijveren.

Resultaten
Ruim 700.000 registraties en een massale deelname aan de wedstrijd: gemiddeld 327.000 per week tijdens de actieperiode.

Henny Van Gerwen
Henny Van Gerwen

Van Gerwen & Vader

Gerelateerde Cases:

Toys for boys: een direct mail die alleen werkt met je smartphone

...
Lees verder

Slimme huis-aan-huis en dm zorgen voor 120% omzetgroei bij lokale apotheken

...
Lees verder

Hoe Vileda met een nostalgische direct mailing propere verkoopresultaten behaalt.

...
Lees verder
Al onze Cases