Branding - Direct Mail - Doelgroepselectie & data - Fashion - Huis aan huis - Insights - Loyalty

Direct mail is in de mode.

11/02/2014

In 2013 ging de modesector de brievenbus zien als een “must have” voor zijn mediamix.  Ja, direct mail is meer dan ooit “in”!

Direct mail is met glans in de aankoopstrategieën geslopen en is niet meer weg te denken uit de getrouwheidsstrategieën.
Om meer volk over de vloer te krijgen in de verkooppunten gaan merken als JBC huis-aan-huisreclame en direct mail naadloos combineren. Met huis-aan-huisreclame kan je de klanten in een welbepaalde zone aanschrijven terwijl je hen met een persoonlijk bericht van kop tot teen kan verwennen. Met een uitnodiging om een nieuwe winkel te komen ontdekken, deel te nemen aan een wedstrijd of een cadeautje te komen afhalen in een winkel van het merk, vinden de klanten van JBC vast het schoentje dat hen past.


Om klanten te kunnen binden, moeten je mailings er piekfijn uitzien. Zo heeft het merk Etam, dat het grootste deel van zijn mediabudget aan direct mail besteedt, een echt CRM-programma op basis van papier opgezet. De lancering van zijn nieuwe collecties, de verjaardag van zijn klanten en de ondersteuning van zijn A-producten zijn voor dit merk telkens een gelegenheid om een duurzame relatie met zijn klanten op te bouwen.

E5 Mode doet het dan weer op zijn manier door zijn klanten met de eindejaarsfeesten onder een karrenvracht cadeautjes te bedelven. Okaïdi pakt uit met getrouwheidscheques voor zijn klanten en Scapa verwent ze met persoonlijke uitnodigingen voor opendeurdagen. Wie tot slot lid is van Cameleon waant zich af en toe op de rode loper dankzij schitterende direct mails met daarin exclusieve voordelen voor het hele jaar lang.
Om het gemiddelde kasticket te verhogen, worden er royaal kortingen gegeven. Zo laat het merk 1.2.3. zijn klanten weten dat de nieuwe collecties er zijn door hen een korting van € 30 te bieden bij een aankoop voor € 150.

En daar stopt het niet. Direct mail reikt nog veel verder dan dat. Kijk maar naar de  strategie “Member Get Member” ! Het merk JBC bijvoorbeeld biedt zijn beste klanten kortingen en nodigt hen samen met vriendinnen in de winkel uit waarbij die vriendinnen dan dezelfde voordelen krijgen.
Zelfs de pure players, die enkel bij digitaal zwoeren, willen hier nu een graantje van meepikken. Zalando pakt uit met een speciale direct mail om de verjaardag van zijn website te vieren, terwijl Vente Exclusive en Outlet Avenue hun inactieve leden opnieuw aantrekken met een postkaart met de emotionele boodschap “We missen u”.
Huis-aan-huisreclame en direct mail zijn zeer trendy mediakanalen als het op klantenbinding aankomt. Zo zie je maar dat de brievenbus echt in de mode is. De sector zegt het zelf!

Audrey Flament
Audrey Flament

Advertising mail expert

Gerelateerde Cases:

Zeb stuurt gepersonaliseerde folders. Elk zijn eigen folder.

...
Lees verder

AVEVE – Postkaartmailing als test: inspelen op het ‘magic moment’

...
Lees verder

Fruit of the Loom – TV and Direct Mailing.

...
Lees verder
Al onze Cases