Acquisitie - Creativiteit - Direct Mail

Direct mail slaat de brug naar innovatieve marketing. BBDO en Microsoft nodigen marketeers uit met unieke mailing

21/03/2014

Consumenten omarmen nieuwe technologieën massaal in hun dagelijkse leven. Vreemdgenoeg doen merken dat niet in dezelfde mate om hun communicatie een nieuwe impuls te geven. Voor BBDO en Microsoft reden om er een serie van drie seminars aan te wijden. De communicatie gebeurde echter offline en niet online. En daar was een goede reden voor.

BBDO Connect: drie seminars over marketing en technologie

Deze seminars – inschrijven kan via bbdo.be/connect – laten  marketeers zien hoe technologie de muur tussen de online- en offlinewereld kan wegnemen. En hoe je daar in je communicatie maximaal voordeel uithaalt. De samenwerking tussen BBDO als communicatiebureau en Microsoft als technologiebedrijf is uniek en dat vroeg om een speciale campagne-aanpak.

Een one to one concept dat confronteert en nieuwsgierig maakt.

De belangrijkste reden dat mensen niet naar een seminar gaan? ‘Seen this, been there’. Dus moest de communicatie intrigeren, confronteren en doen responderen.  De eerste belangrijke stap: impact creëren. Daarom kozen BBDO en Microsoft voor direct mail. Geen one size fits all maar duizend unieke exemplaren. Het idee? Insights voor vernieuwende marketing & technologie vinden marketeers niet in de klassieke marketinghandboeken van vroeger. Dus werden die gebruikt voor de direct mail.

Gedrukt met letterpress op verscheurde marketingboeken

Pagina’s uit Kottler’s en andere werken werden zorgvuldig uitgescheurd en vervolgens met een klassieke letterpers bedrukt. Zo werden liefst 2000 pagina’s oude marketinglessen overdrukt met een korte, krachtige boodschap ‘remember what you should forget’. Want de oude marketingwijsheden gelden vandaag niet meer. Vervolgens werden de marketeers uitgenodigd om zich in te schrijven op bbdo.be/connect.

Resultaat?

Tot op heden schreven al 311 marketeers in voor de BBDO Connect –sessies. 30% meer dan de vorige edities van de seminariereeks die enkel via e-mail werden aangekondigd.

Bekijk de casemovie  hier :

Henny van Gerwen / BBDO One to One

Henny Van Gerwen
Henny Van Gerwen

Van Gerwen & Vader

Gerelateerde Cases:

100% respons met een direct mail zónder adres?

...
Lees verder

IKEA stuurt eerste Direct Mail die je in de oven kunt stoppen

...
Lees verder

Roth & Ramberg Photography: DM

...
Lees verder
Al onze Cases