Branding - Direct Mail - Financieel

Direct Mail met VR leert schoolkinderen spelenderwijs omgaan met geld

02/10/2017

Het merk en de markt

Financiële vorming krijgt op scholen weinig aandacht. En dat is vreemd als je ziet hoe belangrijk verstandig omgaan met geld in onze maatschappij is. Uit onderzoek bleek dat 10% van Australische jongeren bij het verlaten van de basisschool te weinig financiële kennis had om beslissingen weloverwogen te nemen. De Australische bank Commonwealth Bank besloot daarom een educatief programma voor ouders en scholen te lanceren.

 

 

De strategie

Hoe leg je aan kinderen zoiets eenvoudigs maar tegelijkertijd zoiets ingewikkelds als geld uit? Voor hen is ‘geld’ muntstukken en briefjes. Je stopt het in je spaarpot en je koopt er snoep mee of een cadeautje. Het programma van Commonwealth Bank – Start Smart – wilde vier financiële terreinen uitleggen: geld uitgeven, sparen, verdienen en beleggen. Een educatief programma heeft uiteraard een (les)boek nodig maar het moet natuurlijk ook leuk zijn én op kindermaat. Daarom ontwikkelde het een vernieuwend mailingpakket voor ouders en scholen. Zij kregen een verhaalboek en een kartonnen headset voor de smartphone. Via een Virtual Reality App kon je dan het boek induiken en nieuwe avonturen beleven. Om zo meer te weten komen over geld.

 

De creatieve oplossing

Storytelling was de oplossing. Het verhaal gaat over het figuurtje Kip dat allerlei avonturen beleeft waarbij geld een rol speelt. Het boek in het mailingpakket werd geschreven door een bekroonde Australische auteur van kinderboeken.

Maar dankzij de Virtual Reality-toepassing kwam het verhaal echt tot leven. Het was dus helemaal afgestemd op het mediagebruik van de doelgroep. De leerlingen kregen het boek mee naar huis en samen met hun ouders leerden ze spelenderwijs bij over geld.

 

 

De resultaten

Het initiatief van Commonwealth Bank was een schot in de roos. In totaal maakten 2 miljoen Australische kinderen op deze ludieke manier kennis met geld.

Henny Van Gerwen
Henny Van Gerwen

Van Gerwen & Vader

Gerelateerde Cases:

NRMA Insurance – Welcome TrackR

...
Lees verder

Kunstmaan wint B2B award met ‘De Helden van’t Kleingeld’ voor Bancontact

...
Lees verder

AVEVE – Postkaartmailing als test: inspelen op het ‘magic moment’

...
Lees verder
Al onze Cases