FMCG - Online-Offline

Dove brengt moeders van de (post)kaart

24/08/2015

Voor het derde jaar op rij liet Dove dochters een gratis gepersonaliseerd Moederdagkaartje sturen naar hun mama dankzij een Facebookapp. Geen digitaal kaartje, maar een échte kaart met de post. Kers op de taart? De deelnemers maakten ook nog eens kans op een te winnen moeder-dochterweekend en 50 fijne Dove-verwenpakketten. Dit kwam dit jaar uit de bus: een nog hogere deelnemersrate dan de afgelopen edities, en maar liefst 6740 moeders werden verrast met een gepersonaliseerde postkaart.

 

Authenticity is key

Dé rode draad van het merk Dove? Echtheid. Het merk speelt in op de echte vrouw met echte vormen en echte levens, en daarom trok communicatiebureau Head Office deze rode draad ook doorheen de Moederdagcampagne. Vrouwen konden een gepersonaliseerd kaartje sturen naar hun moeder met een complimentje recht uit hun hart.

 

Print is dood. Lang leve print

Resultaten? In een online tijdsspanne van amper 14 dagen kreeg de campagnewebsite maar liefst 72 104 bezoekers, verstuurden 6740 vrouwen een Moederdagkaartje en deden 3715 vrouwen mee met de bijhorende wedstrijd. Wat er op wijst dat het wedstrijdelement niet de belangrijkste trigger was, maar het fysieke postkaartje zelf.

Zelfs in hoogtechnologische tijden van Whatsapp en Facetalk blijft communicatie via print dus nog een belangrijke rol te spelen, en werkt een klassieke wenskaart van inkt en karton ook vandaag nog, zeker via social media-triggers. Heel erg goed zelfs, zo blijkt.

 

Stéphane Verbrugge
Stéphane Verbrugge

Media Community manager bpost business

Gerelateerde Cases:

KIT KAT : Advent Calendar

...
Lees verder

H.J. Heinz. Impressionante mailing voor ‘foodies’.

...
Lees verder

Viva la revoluciòn! Oorlog in uw mediamix.

...
Lees verder
Al onze Cases