Construction / Housing / Decoration - Direct Mail - Sustainability

Duurzaam én populair, Ikea ging ervoor

03/08/2020

“Duurzaam” is populair, maar wist u dat “populair” ook duurzaam kan zijn? Daar ging Ikea voor.

Een budgetvriendelijke meubelgigant die duurzaamheid voorop plaatst. Geen makkelijke klus. Toch maakt Ikea zich sterk haar steentje bij te dragen.Wist u dat u bij Ikea ook terecht kan voor de aankoop van zonnepanelen? Wie at nog geen veggie hotdog tijdens een IKEA bezoek?

Ook afval vermijden en grondstoffen efficiënt gebruiken maakt deel uit van de IKEA’s missie. Met dat inzicht werden de KUNGSBACKA keukenfronten ontworpen, op basis van gerecycleerd hout en petflessen.

Bij IKEA willen we een positieve impact hebben op de wereld. Daarom willen we het makkelijker maken voor mensen om thuis een duurzamer leven te leiden. Ons doel voor 2030 is dat alle IKEA producten gemaakt zullen worden van gerecycleerde of hernieuwbare materialen.”

Maar het gaat nog verder ...

 

De beroemde catalogus anders bekeken

 

Maar weinig catalogen zijn zo populair als die van Ikea, waardoor ze ook massaal gedrukt en verspreid worden. Dus ging Ikea samen met DDB aan de slag om van de meest populaire cataloog ook de meest duurzame cataloog te maken. De Ikea-cataloog verdween in een papierversnipperaar in de winkel en werd op die manier herleid tot vulling voor een kussensloop. Zo kreeg de cataloog een tweede leven én een permanente plaats in het interieur van hun klanten.

 

ikea catalogus sustainability

 

The value of paper

 

Ikea begrijpt de waarde van papier en zorgt ervoor dat dit medium ook in de toekomst haar plaats verdient. Enerzijds door ervoor te zorgen dat papier ook een duurzaam element wordt, anderzijds door een ludieke campagne, zoals deze:

 

Een mediamix die voornamelijk digital media omvat, maar wel ééntje die u leert hoe u print omarmt.

Keep up the good work, Ikea!

 

Ook benieuwd naar waarom print een plaats in uw media verdient?

Tatjana Raman
Tatjana Raman

Gerelateerde Cases:

Dyno-Rod (British gas) – Rusty Pipe Mailing

...
Lees verder

Telhanorte – The Concreted Magazine

...
Lees verder

Ikea assembly training

...
Lees verder
Al onze Cases