Acquisitie - Automobiel - Direct Mail

Engelse humor overtuigt rijke Zwitsers om hun Duitse wagen vaarwel te zeggen

09/11/2017

Het merk en de markt

Emil Frey is de Zwitserse verdeler van de prestigieuze Britse merken Jaguar en Landrover. In het rijke Zwitserland zijn de topmodellen van Duitse autobouwers veruit favoriet. Wie niet met een Duitse wagen rondrijdt, is dus al snel een buitenbeentje. Duits is de norm en  status is in Zwitserland niet onbelangrijk. Het is dus zoals het gevecht van David tegen Goliath en van Klein Duimpje tegen de reus. Wie niet sterk is moet slim zijn.

 

De strategie

De kracht van Direct Mail is dat je het heel lokaal kunt inzetten. Voor een autoverdeler is dat natuurlijk van groot belang omdat hij een specifiek werkgebied heeft. Emil Frey paste dit op een bijzondere manier toe. Het bedrijf schuimde parkeerplaatsen van bedrijven af in de regio op zoek naar de topmodellen van BMW, Audi en Mercedes. De nummerplaten werden genoteerd, de gegevens via de Zwitserse Autoindex opgevraagd en zo ontstond er een database op maat: eigenaars met een iets oudere wagen.

 

De creatieve oplossing

Als je ongevraagd in de brievenbus terechtkomt, moet je direct een sterke indruk maken. En dat deed de verdeler van Landrover en Jaguar met verve. Letterlijk zelfs. De prospecten ontvingen een stijlvolle zwarte doos met daarin een potje groene verf en een penseel. Boodschap: om het ongeëvenaarde gevoel van een Engelse wagen te beleven, kunt u uw Duitse wagen in Brits racing green schilderen. Maar waarom zou u niet een proefrit maken?

Typisch droge Engelse humor dus. Vlak na het versturen belde Emil Frey de prospect om te vragen of de schilderwerken al klaar waren. En om te peilen naar de interesse in een proefrit.

 

 

De resultaten

Humor in Direct Mail is een krachtig wapen. Emil Frey behaalde een mooi resultaat met deze ongewone aanpak, zowel qua lokale datacaptatie als creatieve insteek. 9% van de prospecten stapte in een Jaguar of Landrover en er allicht met een brede glimlach weer uit.

Henny Van Gerwen
Henny Van Gerwen

Van Gerwen & Vader

Gerelateerde Cases:

The First Instant Direct Mail

...
Lees verder

BMW: voldoende leads?

...
Lees verder

Before you experience amazing, hear amazing

...
Lees verder
Al onze Cases