Kanaal - Direct Mail - DM Sellers - Toerisme & Vrije Tijd

Hoe Brazilianen via direct mail chef-koks verleiden met bijzondere BBQ-producten

24/07/2014

Het merk
Tramontina is een Braziliaans merk van barbecue-accessoires. De kwaliteit is superieur en de collectie bijzonder compleet: van bbq-systemen tot messen, van snijplanken tot serveertafels.

bbq bijbel

De markt
Barbecue heeft doorgaans geen al te goede culinaire reputatie. Terwijl Tramontina als premiummerk juist wel deze ambities koestert. Daarom wil het merk zich kwalitatief onderscheiden van de doe-het-zelf-merken.

De strategie
“Kwaliteit zoekt kwaliteit”. Daarom benaderde Tramontina een exclusieve doelgroep: chef-koks. Als deze doelgroep de kwaliteit van Tramontina erkent, gebruikt én promoot, zal de grote massa snel volgen. Een strategie die overigens ook in ons land vaak gebruikt wordt.

De communicatie
Chef-koks zijn doeners. Dus stuurde Tramontina een wel heel bijzondere direct mail op: de BBQ Bijbel. Een boek dat door zijn dikte op de bijbel leek maar er was een goede reden voor. De koks konden het boek gebruiken om een bijzonder BBQ-gerecht mee te bereiken. Werkelijk alles van het boek was bruikbaar. Zo was de binnencover een tablet hoogwaardige houtskool. Een bladzijde was geïmpregneerd met een ontvlambare stof om de bbq aan te steken. Er zat kruiden in, een pagina om je mes te wetten en zelfs een doekje om het mes schoon te vegen.
Kortom: het was story-doing van hoog niveau. Het boek was op het einde letterlijk opgebruikt maar dat was ook de doelstelling.

De resultaten
De actie kreeg heel veel weerklank in de media, de chef-koks spraken erover en Tramontina kwam op een geweldig idee. De BBQ Bijbel werd in Brazilië uitgebracht in de boekhandel – weliswaar in een vereenvoudige versie – zodat de consument dezelfde ervaring beleeft.
Zo lag direct mail aan de basis van een spraakmakende campagne die voor het merk Tramontina ook meerverkoop via een nieuw kanaal zorgde: als bestseller in de boekhandel.

Bekijk de prachtige case movie :

Tramontina | Bible of Barbecue from Santa Transmedia Productions on Vimeo.

Henny Van Gerwen
Henny Van Gerwen

Van Gerwen & Vader

Gerelateerde Cases:

BT Sport scoort bij pub-eigenaren met straffe abonneemailing

...
Lees verder

20% meer reisverzekeringen

...
Lees verder

Waarom direct mail werkt in combinatie met kranten en magazines…

...
Lees verder
Al onze Cases