Branding - Direct Mail - Gezondheid

Hoe een Direct Mail hielp om gele koorts en malaria uit te roeien

12/09/2017

Het merk en de markt

Gele koorts en malaria maken in korte tijd 200 slachtoffers in Brazilië. De ziektes verspreiden zich razendsnel via de lucht. Vooral voor de afgelegen dorpen langs de Amazone is het moeilijk om effectief op te treden tegen de epidemie. Zeker kinderen zijn extra gevoelig en voor de arme gezinnen is het niet vanzelfsprekend om de juiste medicatie te kopen. Ananse, een Braziliaanse producent van coatings en dichtingsmateriaal, wilde iets aan deze schrijnende situatie doen en nam haar maatschappelijke verantwoordelijkheid.

 

 

De strategie

Preventie is belangrijk maar hoe zorg je dat grotere groepen efficiënt worden beschermd? Ananse gebruikte haar nanotechnologie om in alledaagse voorwerpen muggenspray te verwerken. Daardoor kregen de muggen, de verspreiders van de ziektes, geen kans. Die nanotechnologie werd ook gebruikt voor de Direct Mail. Scholen en gezinnen ontvingen een pakket met kleurboekjes, potloden, voorleesboeken en schriften die behandeld waren met de ecologische muggenspray. Telkens als er een bladzijde werd omgedraaid of de pen werd gebruikt kwam er een beetje spray vrij. Omdat iedereen meedeed, was het antimuggeneffect zeer groot.

 

De communicatie

2000 gezinnen in dorpen in het regenwoud kregen thuis het pakket : the Amazon Warriors Safe Collection. Met een eenvoudige toelichting hoe en wanneer ze de materialen moesten gebruiken. De topper in het mailingpakket was een coole Warrior-cape. De kinderen verjoegen zo al spelenderwijs de muggen die hen anders zouden besmetten.

 

 

De resultaten

Het effect was er snel: in de eerste maand na de start brak er geen enkel geval van gele koorts of malaria uit in de dorpen. Deze hoogtechnologische Direct Mail redde zo talrijke levens.

Henny Van Gerwen
Henny Van Gerwen

Van Gerwen & Vader

Gerelateerde Cases:

Stop Darmkanker – Dear Brad Pitt

...
Lees verder

Slimme huis-aan-huis en dm zorgen voor 120% omzetgroei bij lokale apotheken

...
Lees verder

Anchor Milk verstevigt gebroken armen én zijn imago via direct mail

...
Lees verder
Al onze Cases