Branding - Construction / Housing / Decoration - Direct Mail

Impactvol inspelen op de actualiteit? Direct mail!

31/08/2017

Het merk en de markt

37.5 Technology Sleep System is een Amerikaanse producent van geavanceerde slaapsystemen. Het merk gaat er prat op dat het gepersonaliseerd slaapadvies en op maat-producten aanbiedt. Alhoewel het een nichespeler is, wil 37.5 Technology Sleep System een toonaangevend imago voor een brede doelgroep neerzetten.

 

De strategie

Hoe vertel je dat je slaapsystemen hebt voor de meest veeleisende slapers? Dan neem je meteen de man met de drukste agenda van allemaal: de president. Of liever gezegd: de aanstaande president want deze campagne liep toen Trump nog ‘the President Elect’ was. 37.5 Technology Sleep System ontwikkelde speciaal voor Donald en Melania een compleet bed op basis van hun fysiek. Uiteraard met speciale lakens met het presidentiële logo. Het pakket werd net voor de inhuldiging opgestuurd naar het Witte Huis, en uiteraard werd de mailing fijntjes gepersonaliseerd.

 

De communicatie

De folder bij de mailing maakte grappige toespelingen op het karakter van Trump

“Our 37.5 Technology Sleep System is scientifically proven to keep you in the comfort zone longer than traditional bedding. The Sleep System will prevent you from getting too hot-headed at night—and hopefully during the day, as well. It might even inspire you to go to bed early and skip the late-night tweeting.”

Ondertussen werd de one to one communicatie via Twitter (het favoriete kanaal van Trump) verspreid naar een brede doelgroep. Iedereen kon de weg van het presidentiële cadeau naar het Witte Huis beleven.

 

 

De resultaten

Of het echtpaar Trump tussen de presidentiële lakens van 37.5 Technology Sleep System ligt, is niet bekend. Wel nam de naamsbekendheid en de verkoop van het bedrijf met een kwart toe. Gewoon door in te spelen op een nieuwsfeit en er een leuke creatieve laag over te leggen. Aan je imago werken en respons genereren: met direct mail kan het perfect.

 

 

Henny Van Gerwen
Henny Van Gerwen

Van Gerwen & Vader

Gerelateerde Cases:

Telhanorte – The Concreted Magazine

...
Lees verder

Hoe Neff dealers én consumenten aan zich bindt via direct mail

...
Lees verder

IKEA – The Most Helpful Measuring Tape

...
Lees verder
Al onze Cases