Direct Mail - Loyalty - Media - Utilities

Lichtgevende ideeën in de energiesector!

03/08/2015

De energiesector wordt vaak als een weinig emotionele sector beschouwd. Om het hart van hun klanten en prospecten te bereiken, hebben twee energiemerken echter gekozen voor een originele en emotionele aanpak: de postkaart. Een postkaart legt op een heel natuurlijke manier de klemtoon op de nabijheid en relatie tussen een merk en zijn klanten en prospects, en is daarom ijzersterk om de juiste boodschap over te brengen.

 

Met een nachtblauwe postkaart samen met een uitdagende boodschap “Schijnt de zon ook ‘s nachts bij u thuis?”, trekt Eneco de aandacht van prospects voor hun zonne-energie. 

 

Op zijn kant gebruikt Luminus een postkaart om zijn klanten een heuse inspirerende ervaring aan te bieden. Er wordt hen gevraagd om in het donker te gaan zitten als voorbereiding op de black-out. “Zin om u voor te bereiden op een eventuele stroomonderbreking? Doe het licht uit om de tekst hieronder te kunnen lezen.” Op een impactvolle manier betrekken en activeren ze hun klanten. Boodschap en medium versterken elkaar zodanig dat energie verkocht kan worden in maanlicht of donker.

 

Ad van Poppel
Ad van Poppel

Gerelateerde Cases:

Brievenbuscommunicatie strategisch in de klantenrelatie met abonnees

...
Lees verder

Tuin, dier, bak en leesplezier met de postkaart!

...
Lees verder

Telenet bedankt klanten voor hun trouw

...
Lees verder
Al onze Cases