Direct Mail - Loyalty - Objectives - Retail & Distribution - Sectoren

Met een intelligente mailing verzekert Colruyt zijn klantenrelaties tijdens tijdelijke winkelsluiting

06/06/2016

Zo nu en dan moet een supermarkt nu eenmaal gerenoveerd of gemoderniseerd worden en gaat die voor enkele dagen of weken onvermijdelijk toe. Voor de supermarkt in kwestie is dit steeds een cruciaal moment. De kans bestaat immers altijd dat een aantal klanten de overstap maken naar een andere supermarkt en bij de heropening niet meer terug komen.

Colruyt probeert het mogelijke klantenverloop tijdens die sluitingen te minimaliseren aan de hand van een eenvoudige, maar intelligente mailing. De mailing opent direct met een positieve noot – “Goed nieuws!”. Niet zo voor de hand liggend als je eigenlijk net een groot ongemak voor je klanten aankondigt. Maar door te focussen op de gunstige kanten van de renovatie, buigt Colruyt het bericht direct om tot iets positief.

De echte klantenbinding zit hem natuurlijk in de Publikaart. Hiermee krijgen trouwe klanten tijdens de sluiting 3% extra korting op hun rekening in alle Colruyt en Okay winkels in de buurt. Geen enkele reden dus om over te stappen naar de concurrentie. Overzichtelijke kaartjes geven duidelijk aan waar de dichtst bijzijnde Colruyt en Okay winkels zich bevinden.

Colruyt heeft een originele en persoonlijke manier gevonden om aan de eventuele frustratie van hun klanten toch een positieve draai te geven, en tegelijk te werken aan klantenbinding op lange termijn!

FRONT BACK

Marinka Bollens
Marinka Bollens

Gerelateerde Cases:

Sap Deutschland Mysap Crm & Automotive Software: The Better You Know Your Customer…

...
Lees verder

Uncommon Owner in Market Campaign – Land Rover

...
Lees verder

Mediamarkt helpt de consumenten hun toekomstige TV uit te kiezen dankzij DM

...
Lees verder
Al onze Cases