Direct Mail - Doelgroepselectie & data - Insights - Objectives - Online-Offline

Millennials en hun liefde voor papier

08/09/2015

Binnen amper 10 jaar zullen de zogenaamde Millenials de helft van de totale arbeidsmarkt uitmaken. Op dat moment komt de koopkracht dus overwegend te liggen bij een groep consumenten voor wie digitale media geen enkel geheim meer hebben. Bij deze 20 tot 35-jarigen, ook wel de Generation Y genoemd, lijkt de smartphone wel aan hun hand gelijmd, worden facebook-statussen constant geupdate en wordt gekocht op webshops als Zalando.be en Coolblue.be in slechts enkele seconden.

 

Dagelijks komen Millenials in contact met een heuse stroom aan e-mailberichten, social media updates, banners,… De vraag van één miljoen is dan ook hoe je als marketeer met jouw merk nog tot in het hoofd en hart van deze waardevolle groep geraakt. Denken dat je de Millenials enkel kan bereiken en raken met digitale media, kan een misvatting zijn. Onderschat het belang van traditionele media niet, ook op deze generatie hebben ze een grote impact.

 

De aandacht trekken en behouden van de wispelturige Millennial

Een relevante en gepersonaliseerde Direct Mail is meer dan ooit een effectieve manier om op te vallen bij jongeren. Het ontdekken van een brief met jouw naam in je brievenbus, blijft een positieve en verrassende beleving. Millennials weten dat er tijd en moeite in een Direct Mail gestoken wordt, en dat waarderen ze. Ze redeneren dat als een adverteerder de moeite heeft genomen om een boodschap op papier te sturen, ze wel de moeite waard moet zijn. 4 op 5 Millennials leest dan ook elke Direct Mail die in zijn of haar brievenbus terecht komt.1 59% van de Generation Y krijgt zelfs liever een brief dan een e-mail.1 Een Millennial krijgt dan ook gemiddeld elke week 29 commerciële e-mails in zijn e-mailbox. Er is dan nog maar weinig plezier te beleven aan het krijgen van een e-mail. De grote volumes kunnen zorgen voor onverschilligheid of in het slechtste geval zelfs tot irritatie.

 

Omdat een papieren Direct Mail zo tastbaar en concreet is, zal ze de aandacht van de Generatie Y ook langer vasthouden. Millennials hebben een relatief korte aandachtsspan voor alles wat zich online bevindt: ze zijn gewoon om tekst op een scherm snel te scannen en van de ene pagina naar de andere te springen. Een boodschap op papier is gemakkelijker aandachtig en rustig te lezen.2 Onderzoek toont dan ook aan dat de gemiddelde leesduur van een Direct Mail net geen 2 minuten bedraagt. 3

 

Een relatie opbouwen met de Millennial: van b2c naar h2h

De juiste Direct Mail is niet alleen een toegangskaartje tot de aandacht van de Millennials, maar ook tot hun emoties, en misschien zelfs hun hart. In een tijd waarin heel wat communicatie en relaties onpersoonlijker en vluchtiger worden, waarderen jongeren meer dan ooit het persoonlijke karakter van een Direct Mail. Communicatiedeskundigen pleiten daarom ook steeds meer voor een verschuiving in het denken van b2c naar h2h: human to human, of een meer menselijke en meer persoonlijke manier van in contact treden met je consumenten. Een gepersonaliseerde Direct Mail waarbij je de jongere persoonlijk aanspreekt, de relevantie van je boodschap voor hem of haar aantoont en de mens achter je merk laat zien, wordt zeker positief onthaald. En met een indrukwekkende brand loyalty van 70%, loont het zeker de moeite om te investeren in een lange termijnrelatie met de Millennials. 4

 

Tot slot

Direct Mail blijft een uitstekende manier om met de Generation Y te communiceren. Zorg dat je mailing relevant is voor de noden en interesses van deze generatie en personaliseer zo veel mogelijk. Millennials zijn heel visueel ingesteld, dus het totaalplaatje moet er ook goed uitzien.

 

De juiste Direct Mail zal zeker zorgen voor een reactie. 46% van de Generatie Y heeft de afgelopen maand gesurft naar de website van een merk waarvan hij of zij een Direct Mail heeft ontvangen. Meer dan de helft van de digital natives zegt ook dat wanneer er een papieren coupon in een Direct Mail zit, ze deze appreciëren én zullen gebruiken. 5

 

Uiteraard is en blijft een multichannel aanpak belangrijk. Een digitale campagne kan perfect gecombineerd worden met Direct Mail om de totale impact van je boodschap te maximaliseren. Door het toevoegen van interactieve mogelijkheden aan je Direct Mail, zoals augmented reality, kan je bovendien een extra brug maken tussen offline en online.

 

1 Letterboxconsumersurvey.be (op 18 tot 35 jarigen), 2015
2 Why digital natives prefer reading in print, Washington Post, 2015
3 Direct consumer panel – N=406–2384 geanalyseerde mailings– MAS
4 What Starbucks can teach us about marketing to gen Y, Kaleidoscope, 2013
5 Enhance mail for Digital Natives, US Postal Service, 2013

 

Marinka Bollens
Marinka Bollens

Gerelateerde Cases:

Amazon speelt Kerstman mét een catalogus!

...
Lees verder

Direct mail is in de mode.

...
Lees verder

The Java Coffee Company. Huis-aan-huis-actie ter promotie van winkel en koffie

...
Lees verder
Al onze Cases