Acquisitie - Kanaal - Direct Mail - Objectives - Sectoren - Toerisme & Vrije Tijd

Neckermann brengt steden tot leven

18/12/2015

Simpel, maar opvallend én doeltreffend. Zo omschrijven we waarschijnlijk het best de ‘city trips’-mailing die Neckermann uitstuurde. Een flashback naar de kindertijd?

City

De creatieve aanpak
Een mailing die een 3D-beeld toont wanneer je hem opent. Dit simpele, maar o zo opvallende idee toverde Neckermann uit z’n hoed ter promotie van zijn city trips. Het stadsbeeld wordt gevormd door een kanaalzicht van Amsterdam met daarachter iconische gebouwen als de Eiffeltoren, het Colosseum, de Big Ben, de Brandenburger Tor en de Sagrada Familia.
“Eigenlijk is het een idee dat ik uit m’n jeugd haalde”, verklapt Benny Noé, Head of Direct Marketing & CRM bij Thomas Cook. “Ik herinnerde me de kinderboeken die in 3D tot leven kwamen wanneer je een pagina omsloeg. In het verleden maakten we voor onze mailings over city trips een boekje. De bedoeling was hier dan ook om het hele boekje in 3D te maken, maar door te lange doorlooptijd en het te hoog kostenplaatje hebben we ons beperkt tot deze uitwerking. Voor alle verdere informatie verwezen we naar de site.”
Om de interesse van de ontvanger nog extra te wekken, werd deze mailing in een doorschijnende omslag gepost. Het binnenwerk was trouwens gepersonaliseerd met o.a. de contactgegevens van de vakantiewinkel waar de klant de laatste boeking of vraag tot info had gedaan.

De resultaten
De mailing werd gedropt op 9 oktober en dat voor een actie die liep van 12 oktober tot 1 november. “We merken dat het aantal boekingen hoger ligt dan bij de actie vorig jaar”, zegt Benny Noé. Mission accomplished dus. “Bovendien”, voegt hij eraan toe, “kregen we heel wat positieve feedback van professionals, mensen in onze vakantiewinkels en natuurlijk onze klanten.”
Het doet Thomas Cook nog meer vertrouwen in DM. Benny Noé: “In elke grote actie wordt DM mee opgenomen in het plan. We weten immers dat het resultaat oplevert. Zeker als we focussen op personalisatie en creativiteit zoals we bij Neckermann doen.”

Bart Lombaerts
Bart Lombaerts

Gerelateerde Cases:

Pitsch Sport – Ski Wax Letter

...
Lees verder

Lufthansa – Are you Klaus-Heidi?

...
Lees verder

Creativiteit in huis-aan-huis zorgt voor 300% meer respons

...
Lees verder
Al onze Cases