Automobiel - Direct Mail - Objectives - Online-Offline - Sectoren

Plasters Pack – van onvoorstelbare waarde

20/02/2015

Onder de noemer van zijn “Unbelievable value (onvoorstelbare waarde)-campagne, wilde Volkswagen een aantal nieuwe financiële aanbiedingen promoten. Hoewel zulke financiële incentives gewoonlijk nogal droog zijn, staat Volkswagen erom bekend dat het zijn klanten met wat humor probeert te benaderen.

 

Idee
Het idee was dat het publiek – gezien de onvoorstelbare aanbiedingen – misschien beschermd moest worden tegen de fysieke gevolgen van een schok. De buitenkant trok de aandacht en zette de toon voor de rest van de mailing. “Niet openen in de buurt van scherpe hoeken’

envelop1

Binnenin zaten details over de adembenemende aanbiedingen en een vel met VW-pleisters “voor het geval dat…”.

VW3

Samen met het DM pack werd een e-mail verstuurd. Om het idee dat de lezer het bewustzijn zou kunnen verliezen of zou kunnen omvallen na het lezen van de aanbiedingen kracht bij te zetten, werd de tekst van de e-mail 90° gedraaid.

VW2

 

Onze mening
Direct mail is dood…lang leve direct mail.’ Noem me gerust sentimenteel maar deze aanbieding is een mooi voorbeeld van klassieke DM, waarin een nogal droog verzekeringsaanbod tot leven wordt gebracht. In een wereld waarin het digitale overheerst, gelooft VW nog altijd in CRM via het tastbare en personaliseerbare postmedium. Hoera!

In de volledige communicatiestrategie voor de klanten die VW al zo lang volgt, speelt post nog altijd een centrale rol en ik veronderstel dat dat zo zal blijven. Hoewel het weinig waarschijnlijk is dat iemand de bijgevoegde pleisters effectief zal gebruiken (ik moet toegeven dat ik daartoe een bizar verlangen voelde), is het versturen van iets praktisch ook een goed idee.

 

Ad van Poppel
Ad van Poppel

Gerelateerde Cases:

Toys for boys: een direct mail die alleen werkt met je smartphone

...
Lees verder

Land Rover – Role of aluminium

...
Lees verder

Amazon speelt Kerstman mét een catalogus!

...
Lees verder
Al onze Cases