Automobiel - Cross-selling - Direct Mail - Strategie Agency

Porsche bereidt klanten voor op de winter via een gepersonaliseerde Direct Mail

12/10/2017

Om de winter in alle rust tegemoet te treden, lanceerde Porsche in september samen met Strategie Agency een relationele marketingcampagne die erop gericht was om de zichtbaarheid van de Porsche-producten en de commercialisatie van de winterkits te verbeteren.

 

Gedurende de hele maand september kreeg elke Porsche-klant een gepersonaliseerde (e-)mailing, met daarin een afbeelding van zijn eigen wagen  en de mogelijke banden- en velgencombinaties die hij op erop kan zetten.

 

Vervolgens stuurde de direct mailing de klanten via een QR-code naar www.porsche-winter.be. Dit digitale platform biedt een overzicht van de negen Porsche-modellen en al hun mogelijke personalisaties. In vier klikken kon de klant de combinatie selecteren die hij wenste en reserveerde hij zijn kit online. Vervolgens werd hij gecontacteerd door een Porsche-centrum naar keuze om de installatie zo snel mogelijk te plannen.

 

 

Dankzij deze op simulatie gebaseerde communicatie kon het ruime gamma van Porsche-producten worden voorgesteld en konden de klanten ertoe worden aangezet om tijdig hun winterkit te reserveren. Met deze nieuwe tools vergroot Porsche zijn zichtbaarheid en de kwaliteit van zijn diensten, en laat het zijn klanten heel wat tijd besparen.

Avatar
Guest Blogger

Gerelateerde Cases:

MINI werkt aan loyalty met een röntgen-foto

...
Lees verder

Dodge verkoopt in één direct mail twéé wagens met een bijzonder formaat

...
Lees verder

Brievenbuscommunicatie strategisch in de klantenrelatie met abonnees

...
Lees verder
Al onze Cases