relational marketing fashion
Branding - Direct Mail - Fashion - Loyalty

Relatiemarketing (is) in de mode

13/12/2019

Thema’s zoals identiteit, authenticiteit en duurzaamheid veroveren hun plek binnen quasi alle sectoren, ook binnen fashion. De modewereld staat voor enkele straffe uitdagingen, stuk voor stuk gelinkt aan deze topics. De consument heeft hoge verwachtingen. Vinden ze die niet bij de merken waar ze klant zijn, dan zijn ze niet verlegen om andere horizonten te verkennen. We liggen minder wakker van merken omdat er voldoende alternatieven zijn.

 

Customer experience

De beleving rond een merk, de zogenaamde customer experience, is van cruciaal belang om succesvol te zijn en te blijven. Daarom blijft het noodzakelijk om als merk te investeren in een optimale relatie met uw klant, om de conversatie aan te gaan en om engagement te creëren. Wist u dat het tot 5x meer kost om een nieuwe klant te winnen dan om een bestaande klant te behouden?

Uit onze actuele Pulse studie blijkt dat 57% graag persoonlijke communicaties wenst te ontvangen van de modemerken waarbij ze klant zijn. Enkele merken hebben die boodschap goed begrepen:

JBC wenst kinderen een gelukkige verjaardag inclusief een geschenkje.

jbc relational marketing

Bij Point Carré worden ook de volwassenen niet vergeten en in de bloemetjes gezet op hun geboortedag.

 

 

Loyalty

Mode werd de afgelopen jaren veel vluchtiger. Vroeger brachten merken een zomer- en een wintercollectie, slechts 2 per jaar. Nu volgen ze elkaar in een sneltempo op, seizoensgebonden, maar ook gebaseerd op top topicals en de zogenaamde capsulecollecties. En toch vraagt de consument zelf om een stimulans richting klantentrouw. 61% Verwacht een beloning voor frequente aankopen, terwijl slechts 35% aangeeft dat ze ook daadwerkelijk beloond wordt. Er is nog wel wat groeimarge dus, hoewel er ook al mooie voorbeelden te vinden zijn:

Esprit zet zwaar in op klantentrouw en verstuurt daarvoor knappe direct mails inclusief interessante promoties.

 

De mooiste campagnes zijn vaak ook meteen de meest originele. Zag u zichzelf ooit al eens op de cover van een magazine staan? Torfs bezorgt u graag zo’n gepersonaliseerde cover nadat u een event bijwoonde. Wees maar zeker dat dit magazine bijzonder lang bijgehouden wordt. Leuk voor u en mooi meegenomen voor Torfs.

 

Maar wat als uw klanten de klus nu eens voor jou klaarden? Dat is alvast de techniek die Grand Optical toepast. Verras uw vrienden met een cadeaukaart en ontvang ook zelf 50% korting op een set nieuwe glazen.

 

Ook binnen de modesector blijft het de moeite om te investeren in de relatie met uw klanten. Ze verkenner sneller andere oorden, maar ze komen ook even snel terug wanneer u hen daar een reden toe geeft.

 

Tatjana Raman
Tatjana Raman

Gerelateerde Cases:

Direct mail is in de mode.

...
Lees verder

Zeb stuurt gepersonaliseerde folders. Elk zijn eigen folder.

...
Lees verder

Klanten verleiden via magazines? 6 inspirerende content marketing cases

...
Lees verder
Al onze Cases