Acquisitie - Branding - Kanaal - Direct Mail - DM Sellers - Gezondheid - Objectives - Sectoren

Slimme huis-aan-huis en dm zorgen voor 120% omzetgroei bij lokale apotheken

25/01/2016

Well is een nieuwe keten van Engelse apotheken. Hij groepeert 780 lokale vestigingen die voorheen als coöperatieve apotheken onder eigen naam werkten. De vrees was dat klanten het idee van een onpersoonlijke keten minder aantrekkelijk zouden vinden.

De strategie
Elke vestiging van Well kreeg een werkgebied toegewezen. Als er twee heel dicht bij elkaar lagen, communiceerden ze gezamenlijk. Voor dichtbevolkte gebieden werd er gekozen voor huis-aan-huis, voor landelijke regio’s schakelde Well de postbode in. De effectiviteit werd gemeten via drie coupons en via een gratis service: het meten van de bloeddruk door de apotheker.

Well

De creatieve oplossing
Well ontwikkelde een huis-aan-huisfolder waarin ‘nabijheid’ stond centraal. De doelstelling was immers om geen afstandelijke grote keten te zijn, maar een bereikbare apotheker. Elke folder was gepersonaliseerd, onder meer met een plattegrondje waarop de openingsuren stonden. De illustratiestijl en speelse typografie zorgden voor een warm en uitnodigend gevoel, net zoals de tone of voice van de copy. Kortom: één template die 780 versies kreeg, met een unieke uitstraling.

Resultaten
Het succes van de gepersonaliseerde huis-aan-huis en dm per vestiging was enorm. De redemptie lag liefst 10x hoger dan de benchmark voor retail huis-aan-huis folders. De basket value nam na de actie met 120% toe. Een flinke stijging én de bekroning van een sterke strategie.

Henny Van Gerwen
Henny Van Gerwen

Van Gerwen & Vader

Gerelateerde Cases:

Een creatieve antwoordkaart met een groeiende korting

...
Lees verder

Toys for boys: een direct mail die alleen werkt met je smartphone

...
Lees verder

De negentiende Gouden Veer : The Reference verkoopt digitale diensten via … direct mail

...
Lees verder
Al onze Cases