Branding - Direct Mail - Loyalty - Utilities

Telenet bedankt klanten voor hun trouw

21/12/2015

Merken besteden te weinig aandacht aan hun trouwe klanten. Ze gaan ervan uit dat ze tevreden zijn en mikken liever op nieuwe klanten. Zo niet Telenet. De telecomreus werkt sterk op loyalty, met onder andere een fel gesmaakte verjaardagskaart voor wie 5, 10 of 15 jaar klant was.

 

De creatieve aanpak

“Me and you and you and me… So happy together…” Wie de muziekkaart van Telenet opende, werd verrast door de hit van The Turtles. Opvallend: de kaart was niet voor klanten die hun verjaardag vierden, wel voor klanten die exact 5, 10 of 15 jaar klant waren bij de telecomoperator.

 

telenet 1   telenet 2

“Dit jaar hebben we ervoor gekozen om naast de bestaande loyalty initiatieven waarbij we onze klanten regelmatig bedanken voor hun trouw, een specifieke klantengroep extra in de kijker te zetten”, doet Nadia Baumans, Marketing Communication Coördinator 1-2-1 bij de adverteerder, het verhaal achter deze bijzondere actie. “Bij het herbekijken van deze acties en onze LongLifeTime-tracks in het algemeen, was dit kaartje een van de ideeën dat naar boven kwam. We wilden de mensen die dit jaar hun ‘jubileum’ als klant vierden, een persoonlijke boodschap geven, een welgemeende ‘dankjewel’.”

Klanten bedanken voor hun jarenlange trouw, maar toch ook een stapje verder gaan, zo blijkt. Nadia Baumans: “We wilden hen ook een luisterend oor bieden. Vandaar dat er ook nog eens een – specifiek voor deze actie opgezet – telefoonnummer vermeld werd in de Direct Mail. We weten dat mensen soms vragen hebben over hun diensten, maar de moeite niet doen contact met ons op te nemen. Vandaar dus nog een kleine hint dat we altijd voor hen klaar staan.” Nadia Baumans verdedigt de keuze voor Direct Mail.

“We hebben de boodschap ook via e-mail gestuurd, maar dat geeft een ander gevoel dan een fysiek kaartje te krijgen. De beleving is heel anders. En bij Direct Mail ligt de opening dubbel zo hoog.”

 

Het resultaat

De actie werd alleszins sterk geapprecieerd. “De resultaten waren heel positief”, zegt Nadia Baumans. “Denk daarbij aan recall, opening… Ze lagen alleszins sterk boven het gemiddelde van andere loyalty-acties in onze sector. We kregen ook heel leuke reacties van klanten.” Zo regende het op social media posts met een foto van de muziekkaart…

Bart Lombaerts
Bart Lombaerts

Gerelateerde Cases:

AVEVE – Postkaartmailing als test: inspelen op het ‘magic moment’

...
Lees verder

Brievenbuscommunicatie strategisch in de klantenrelatie met abonnees

...
Lees verder

Direct mail is in de mode.

...
Lees verder
Al onze Cases