Direct Mail - Loyalty - Media - Online-Offline

Tuin, dier, bak en leesplezier met de postkaart!

20/07/2015

Sinds anderhalf jaar kiest AVEVE resoluut voor de postkaart om op regelmatige basis met zijn klanten te communiceren. In de periode voor 2014 werd uit gewoonte meestal gegrepen naar de traditionele brief onder omslag. Nu AVEVE steeds meer de kaart van de personalisatie trekt, blijkt de postkaart heel voor hen wat voordelen te bieden.

 

Aan het woord zijn Christel Berings, Marketing Manager AVEVE Retail, en Kelly Vanderperren, Verantwoordelijke Analyse My AVEVE:

 

“De postkaart biedt ons de mogelijkheid om onze klanten persoonlijk aan te spreken met hun naam en een gepersonaliseerde afbeelding. Het is heel gemakkelijk om verschillende versies van één postkaart uit te sturen door eenvoudigweg de afbeelding aan de klant aan te passen.

Dankzij die persoonlijke aanspreking en relevante afbeelding, wordt onze boodschap onmiddellijk opgemerkt en gelezen door onze klanten. Ze hoeven alvast geen omslag meer te openen om te ontdekken waarover de communicatie gaat.

We kiezen ook heel bewust voor een postkaart in A5 formaat, op die manier vallen we nog beter op in de brievenbus. De tekst die je op een postkaart kwijt kan is wel enigszins beperkt. Maar uit ervaring weten we dat het communiceren van één sterke boodschap, perfect afgestemd op de doelgroep, veel meer effect heeft dan verschillende boodschappen op één postkaart.”

“Onze postkaarten zijn meestal ook een kortingsbon op zich. Op die manier hoeven onze klanten geen bonnen meer uit te knippen, maar kunnen ze gewoon met hun postkaart naar hun AVEVE winkel komen om te genieten van de promotie. Door regelmatig te testen wat werkt en wat we beter achterwege laten, halen we met onze postkaarten tot 10% kopende respons, met pieken tot zelfs 15%. Het is moeilijk onze vinger te leggen op de exacte oorzaak van dit succes, maar we merken dat de respons op onze postkaarten vaak tot twee maal hoger ligt dan onze respons op andere direct mail formaten.

Offline naar online conversie blijft voor ons een moeilijke zaak, maar we merken dat het werkt als we er heel duidelijk een groot voordeel tegenover zetten. We roepen de klant steeds op om zijn online My AVEVE profiel verder aan te vullen. Op die manier kunnen we in de toekomst ook op relevante magische momenten, zoals de verjaardag, bij die klant in de bus vallen.

De postkaart is tot slot ook een vrij kostenefficiënte oplossing, zowel qua portkosten, die onder het small format vallen,  als qua druk- en handling kosten. Dus: lang leve de postkaart!”

 

Marinka Bollens
Marinka Bollens

Gerelateerde Cases:

Brievenbuscommunicatie strategisch in de klantenrelatie met abonnees

...
Lees verder

Lichtgevende ideeën in de energiesector!

...
Lees verder

Hoe raakt u uw klant op het juiste moment?

...
Lees verder
Al onze Cases