Creativiteit - Direct Mail - DM advies - Doeltreffendheid - Online-Offline - Response management

Viva la revoluciòn! Oorlog in uw mediamix.

07/03/2014

De  wetenschappelijke, de Franse, de industriële, de Russische en de seksuele…  er werden bibliotheken volgeschreven over deze revoluties. Ondertussen zijn ze verworden tot markante keerpunten uit een ver verleden. Maar vandaag is de revolutie actueler dan ooit tevoren, want we staan er middenin. De digitale revolutie is een feit. Viva la revoluciòn!

Met deze vaststelling rijst meteen de onvermijdelijke vraag, tot welk kamp behoort u eigenlijk? Bent u wel digitaal? En zo ja, wat is uw rol in deze revolutie?
Zelf ben ik er nog niet helemaal uit. Ik kijk digitale televisie, heb een Ipad, zit gemiddeld acht uur per dag achter de computer en heb deze week een digitaal hoogtepunt bereikt met de aanschaf van een gigantische phablet (phone tablet). Maakt mij dat digitaal? Ik lees ook elke dag een papieren krant,  koop zelden iets online en verdien mijn kost met het verdedigen van de brievenbus. Een held van de revolutie ben ik dus allerminst.

Ook voor u als marketer zijn het wellicht woelige tijden. Uw mediamix is één van de strijdtonelen  van deze digitale revolutie. Weg met het oude, in met het nieuwe. Search engine optimization, bannering, video’s, social ads, facebook communities, blogging, twitter, mobile ads, content integration, …. De lijst van nieuwe technieken en touch points om de consument voor u te winnen is haast eindeloos, maar het effect op uw resultaten is vooralsnog onduidelijk.
Wellicht ben ik meer een fan van de evolutie, de omwenteling op lange termijn. De digitale evolutie omarmt de traditionele – offline – kanalen, vult ze aan, maakt ze beter.  De evolutie stelt u in staat om te testen, te combineren, en op die manier de optimale mediamix samen te stellen voor uw merk. En om het allemaal wat aantrekkelijker te maken, schuif ik graag een ‘held van de digitale evolutie’ naar voor… de Direct Mail. Direct, toegankelijk, klantvriendelijk, content driven, doelgericht en activerend. En bovendien de ideale drager van digitale communicatie: Near Field Communication, Layar, QR codes, Video Mailings, het zijn enkele voorbeelden van digitale technieken die meer en meer gebruikt worden in Direct Mail communicatie.

En er zijn er nog. Magic Gift, een bedrijf gespecialiseerd in creatieve en efficiënte marketingoplossingen, bedacht het ‘connect-to-web’ concept:  een eenvoudige, papieren direct mail, die via een ingebouwde USB-sleutel, consumenten rechtstreeks naar uw online platform leidt. Geen revolutionair idee, wel een zeer slimme manier om de impact van traditionele media optimaal te combineren met het gebruiksgemak van uw online kanalen. Bovendien kan u  via een online tracking dashboard de impact van uw mailing op de voet volgen. Wie gebruikt het, waar, welke pagina’s bezoeken ze, welke producten vinden ze interessant, en welke aankopen doen ze.

De brievenbus, als ‘online traffic builder’? Het klinkt onlogisch en verfrissend. De brievenbus als held van de digitale evolutie? Over honderd jaar zijn er digitale bibliotheken over volgeschreven.

Stijn

Avatar
Stijn Claes

Gerelateerde Cases:

Premiums als aandachttrekker in de mailing.

...
Lees verder

Direct mail: de slimste ondersteuning van elke e-mailcampagne

...
Lees verder

Facebook turn to print

...
Lees verder
Al onze Cases