Kanaal - Direct Mail - Kanaal - Media

Waarom direct mail werkt in combinatie met kranten en magazines…

06/01/2014

2014 zou misschien echt wel eens een crossmediaal jaar kunnen worden. Een pleidooi voor meer integratie van eyeballs en 121!

Ze bestaan, de crossmediale campagnes die print, audiovisueel en digitaal koppelen maar in mindere mate met Direct Mail. Wij deden het succesvol in 2012 met de lancering van bpack (het voormalige Taxipost)

6.000 contacten kregen een mail vooraf en een week na de actie,  3.000 reminders per mail werden de ochtend van de actie zelf verstuurd, en er waren radiospots, aankondigingen in de pers en op het internet tijdens en de dag na de actie. 18.000 mensen bezochten de website, die 5.568 nieuwe businesscontacten opleverde. Deze actie wekte ook een positieve buzz op in de bedrijfswereld en op social media. De redactionele waarde (juiste doelgroep, correcte boodschap), wordt geschat op +200.000 euro. Als gevolg van de 6.000 direct mailings werden 1.309 prospects met hoog verkoopspotentieel gecontacteerd via outbound calls. Dit leidde tot 286 afspraken die verkoop opleverden. De conversieratio bedroeg 22%. Gesproken van een succesvolle actie.

Maar in dit pleidooi ga ik mij beperken tot het huwelijk van advertenties in kranten of magazines en direct mail.


Waarom is dit een perfecte match?


Kranten en magazines bieden merken de nodige eyeballs, waarbij editoriale content geloofwaardigheid biedt aan advertenties.
Direct mail daarentegen biedt merken mogelijkheden tot het communiceren van complexere boodschappen, het demonstreren van merkeigenschappen en is bovendien persoonlijker, valt op tussen andere merkuitingen, is meetbaar en activerender.
Komt daarbij dat uitgevers van kranten en magazines over een database beschikken van abonnees, die zij perfect voor direct mail campagnes beschikbaar kunnen stellen. Het resultaat? Het inzetten van beide media kan de ROI van een campagne met 20% verhogen.
Dus, verschillende voordelen verpreid over verschillende media. Waarom zou je deze als saleshouse of als regie niet bundelen. Letterlijk.

Ik heb gesproken.

Avatar
Guest Blogger

Gerelateerde Cases:

Google scoort een hoge ROI met direct mail en wint de USPS Golden Mailbox Award

...
Lees verder

Creativiteit in huis-aan-huis zorgt voor 300% meer respons

...
Lees verder

Brievenbuscommunicatie strategisch in de klantenrelatie met abonnees

...
Lees verder
Al onze Cases