Vertrouwen is de nieuwe valuta

20/10/2017

We kunnen gerust zeggen dat we in onzekere tijden leven. Commerciële spam en sociale, politieke en economische veranderingen hebben nefaste gevolgen voor het vertrouwen van de consument. Deze trend heeft geleid tot een oncontroleerbare behoefte van consumenten om te zoeken naar iets waarin ze kunnen geloven. Vertrouwen is dan ook de nieuwe valuta. Wist u bijvoorbeeld dat in 2016 ongeveer 48% van de consumenten wereldwijd ervoor koos niet van een bedrijf te kopen omdat ze het niet vertrouwden (Edelman Trust Barometer)?

Dit cijfer heeft een enorme impact op marketingbeslissingen. Anders gezegd, zou het creëren van vertrouwen en geloofwaardigheid de topprioriteit moeten zijn van marketingmanagers.

Royal Mail MarketReach bekeek deze trend van naderbij en mat het vertrouwen dat verschillende marketingkanalen opwekken. We delen in dit artikel graag enkele van hun verbazingwekkende cijfers om u te stimuleren om In-Home Advertising te overwegen als onderdeel van uw mediamix.

 

De rol van In-Home Advertising in het opbouwen van vertrouwen

In-Home Advertising is tastbaar en het kan niet worden gewist door er even over te vegen met uw vinger.

En dat is precies waarom In-Home Advertising een intrinsieke betrouwbaarheid heeft. Het is ook directer, persoonlijker en meer op maat, en daarom het ideale middel om geloofwaardigheid toe te voegen aan de boodschap van een merk.

Er is een reden waarom de uitspraak ‘signed, sealed and delivered’ (ondertekend, verzegeld en bezorgd) nog steeds wordt gebruikt om uit te drukken dat een overeenkomst écht is.

De betrouwbaarheid wordt versterkt doordat de Direct Mail of door-to-door enkele dagen thuis blijft liggen en daardoor in zekere mate deel gaat uitmaken van het leven van de mensen. Bovendien voelen consumenten zich meer gewaardeerd door In-Home Advertising en daarom geven ze er hun volle aandacht aan, wat er op zijn beurt voor zorgt dat ze het beter onthouden.

 

Respons en winst dankzij post

We delen deze resultaten zeker niet om te beweren dat andere media nutteloos zijn in deze onzekere tijden. Integendeel, wij kiezen voor een aanvullende benadering: voeg In-Home Advertising toe aan uw mediamix en zorg in uw campagne voor 12% méér ROI.

 

Conclusie

De stevige, tastbare, gedrukte aard van In-Home Advertising en het feit dat klanten de communicatie in hun handen kunnen houden, het kunnen voelen, bewaren, delen en opnieuw kunnen vastnemen; geeft In-Home Advertising een geloofwaardigheidsniveau dat maar weinig andere kanalen kunnen benaderen.

Bekijk hieronder de samenvatting van het rapport van Royal Mail en ontdek nog meer boeiende cijfers die de keuze voor In-Home Advertising ondersteunen. En even tussendoor: dit artikel is geen fake news, vertrouw ons.